Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівщина ковідна: Рекордне число хворих і відтермінування «червоного» рівня небезпеки

29 січня, 11:21
Фото Романа БАЛУКА

Згідно з інформацією Центру здоров`я та медичної статистики Львова, за добу 28 січня лабораторні центри міста й області провели 7042 ПЛР-тести, з них 3791 – позитивні (2105 – серед львів’ян). Загалом за весь час пандемії у Львові та на Львівщині підтверджено 253957 випадків інфікування коронавірусом.

За добу, що минула, з діагнозом «Covid-19» по Львівській області стаціонували 260 осіб. Скерували на самоізоляцію – 4888. Летальних випадків – 12. В реанімації лікують 120 пацієнтів (на апаратах ШВЛ – 47).

Зараз в стаціонарах перебувають 1796 хворих з діагнозом «Covid-19» (ліжкова мережа заповнена на 33,60 %). Серед них 417 людей – вакциновані (в т.ч. двома дозами – 386).

Через різке і значне збільшення числа хворих на ковід обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про посилення з 31 січня карантинних обмежень. І це означає, що з початку наступного тижня закладам громадського харчування забороняється приймати відвідувачів – дозволено роботу на виніс і адресну доставку замовлення. Призупиняється робота всіх ринків, крім продовольчих. Також – спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів. Не прийматимуть відвідувачів розважальні заклади. Заборонено проведення всіх масових заходів.

Водночас комісія ТЕБ і НС вирішила відтермінувати на тиждень розгляд питання про запровадження на Львівщині «червоної» зони епіднебезпеки.

«Упродовж цих семи днів будемо спостерігати за показниками захворюваності та госпіталізацій. Рішення про запровадження «червоної» зони приймемо, якщо епідситуація в області погіршиться», – говорить директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. І додає, що за останній тиждень майже вдвічі збільшилася кількість виїздів карет швидкої допомоги (зі 100–110 викликів на день минулого тижня до 180 та більше упродовж поточного). Окрім того, за словами Ореста Чемериса, великим залишається число госпіталізованих дітей.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати