Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Херсоні страйкують тролейбусники

29 березня, 15:58

Робочі КП «Херсонелектротранс» скаржаться на заборгованість по заробітній платі та неможливість розрахуватися з «Херсонобленерго». Під час прес-конференції, яка відбулася 28 березня, активісти протесту з «Херсонелектротрансу» повідомили про проблеми на підприємстві і тиск на них з боку керівництва.

За словами водія тролейбусного депо Лариси Ковальчук, два дні вони знаходились на робочому місці, але не виходили на роботу, чекаючи на гроші. Наразі тролейбусниками заборгували зарплатню за січень і лютий. Видали лише по 30%. Це підтверджують дані офіційного порталу публічних фінансів України «Є data», з яких видно рух коштів для нарахування заробітних плат. Остання оплата проведена за січень.

Як говорять активісти з КП, до них приїжджала начальник транспортного управління Аліса Вербицька та заступник міського голови Інна Трибух. Вони повідомили, що до 9 квітня грошей не буде та погрожували, що взагалі «заморозять» роботу підприємства. Тим часом, на лінію виходять тролейбуси, попередньо не оглянуті слюсарями. Питання фінансування «Херсонелектротрансу» повинні були розглянути на попередній сесії міськради 25 березня, але його відклали. А отже – заборгованість перед працівниками зростає.

Зі своїми проблемами тролейбусники пішли до міського голови Володимира Миколаєнка. Однак мер сприйняв їхні вимоги як провокативні і звинуватив у навмисному псуванні майна свого ж підприємства. «Працівники, які страйкували на підприємстві «Херсонелектротранс» та нищили майно, аби тролейбуси не вийшли на лінії, зробили заручниками цієї ситуації усіх херсонців, які користуються послугами електротранспорту, – вважає Володимир Миколаєнко. – Дії страйкувальників варто розцінювати як провокативні. Директору комунального підприємства надано рекомендації звільнити тих, хто підбурював працівників та нищив майно».

Міський голова також зазначив, що заборгованість буде погашена найближчим часом. Імовірно, в перших числах квітня.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати