Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З понеділка в метро Києва може бути обмежено вхід для дотримання дистанції

29 травня, 13:36

У зв'язку з поновленням транспортного сполучення в Київській області у столичному метрополітені очікують збільшення пасажиропотоку і вводитимуть обмеження на вхід до "підземки", щоб люди могли дотримуватися дистанції.

Про це повідомила заступник начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон у п'ятницю в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Інтерфакс-Україна.

У перший день відновлення роботи столичного метрополітену пасажиропотік становив 310 тисяч, але у четвер він вже збільшився до 540 тисяч пасажирів.

"Людей у метро стає більше. І ми готуємося до того, що на вихідних відкриється передмістя Києва (транспортне сполучення в області), і пасажирів буде ще більше", - сказала вона.

"Відповідно, можуть бути обмеження на вхід у метро, щоб розтягнути пасажиропотік із можливістю дотримання соціальної дистанції", - додала Макогон.

Як пояснила заступник начальника КП, моніторинг пасажиропотоку в метро проводиться в режимі реального часу. "Обмеження вводяться, коли сильно збільшується пасажиропотік, і наші співробітники фіксують, що дотримуватися соціальної дистанції складно... Мається на увазі, що... станція може працювати на одні або двоє вхідних дверей замість трьох", - наголосила вона.

Макогон уточнила, що в такому підході немає нічого нового: метрополітен використовує таку систему пропуску пасажирів після проведення масових заходів, концертів, футбольних матчів.

"Всі пасажири поїдуть. Ми зупиняємо лише пасажирів без масок", - сказала заступник керівника КП. При цьому вона уточнила, що в перші дні відновлення роботи столичного метрополітену порушників фактично не було.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати