Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США посилять заходи безпеки на міжнародних авіарейсах, які прибувають до країни

29 червня, 11:20

Згідно із новими правилами, що встановлюють посилення заходів безпеки на рейсах, що прибувають до США, служби безпеки аеропортів зобов'язані будуть більш ретельно перевіряти електронні пристрої пасажирів, їхню ручну поклажу та одяг. Вони шукатимуть вибухонебезпечні речовини та вибухові пристрої, а також вживатимуть заходів для зменшення загрози атак з боку працівників аеропортів та авіакомпаній, передає Deutsche-Welle.

Джон Келлі, міністр нацбезпеки США, заявив, що нові правила повинні обов'язково бути запроваджені службами безпеки аеропортів та авіаперевізниками, інакше їм може бути заборонено здійснювати рейси до США. Нові заходи безпеки мають бути запроваджені в 280 аеропортах у 105 країнах світу і торкнуться 180 авіаперевізників, інформує dpa.

За словами Келлі, посилення заходів безпеки є необхідним кроком, оскільки терористичні організації активізували свою діяльність, спрямовану проти авіаційного сектора. "Будьте певні: наші вороги постійно працюють над тим, щоб знайти нові способи приховати вибухівку, рекрутувати інсайдерів та викрасти повітряні судна", - наголосив Келлі. 

Водночас адміністрація президента США вирішила поки не запроваджувати повної заборони на пронесення пасажирами ноутбуків на борт літаків.

Нагадаємо, із березня 2017 року США заборонили перевозити в ручній поклажі електроніку, більшу за смартфон, на прямих авіасполученнях із десяти аеропортів у мусульманських країнах. Після цього Вашингтон розглядав можливість запровадження такої заборони на всіх міжнародних рейсах до США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати