Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У західних областях України продовжиться підвищення рівнів води в річках, можливі зсуви та селеві потоки

29 червня, 17:12

Увечері 29 червня і вночі 30 червня в Закарпатській області очікується підвищення рівня води на 0,5 – 1,0 м.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Увечері 29 і вночі 30 червня в Закарпатській області в місцях проходження сильних злив буде відбуватися: на малих водотоках і у верхів'ях річок швидкоплинне підвищення рівнів води на 0.5-1.0 м; формування значного місцевого і схилового стоку з підтопленням знижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потоків і водовідвідних канав; утворення локальних селевих потоків і зсувів перезволоженого ґрунту", – зазначається в повідомленні.

Прогнози будуть уточнюватися в міру розвитку синоптичної ситуації.

Зазначається також, що ввечері 29 червня та протягом 30 червня на річках басейну Дністра (Львівська та Івано-Франківська області) очікується підйом води на 0,3 – 1,3 м порівняно з рівнями станом на 8:00 29 червня. Місцями можливий вихід води на заплаву, формування значного місцевого і схилового стоку, в горах існує небезпека утворення окремих селевих потоків.

У зв'язку з дощами 30 червня – 2 липня на річках басейну Прип'яті очікується підйом рівнів води на 0,1-0,5 м над рівнями на 8:00 29 червня. Можливе досягнення позначки затоплення присадибних ділянок в окремих прирічкових населених пунктах р. Прип'ять у Ратнівському районі та м. Вижівка у Старовижівському районі Волинської області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати