Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія цього тижня розпочне передачу 9 млн доз вакцини в найбільш уразливі від COVID-19 країни

29 липня, 10:49
Фото: Reuters

Британська влада цього тижня розпочне відправлення 9 млн доз вакцин від COVID-19 в країни, яким найбільшою мірою загрожує пандемія коронавірусу, повідомляє в середу телерадіокорпорація BBC.

"Ми не будемо в безпеці в Сполученому Королівстві, поки ніхто у світі не буде в безпеці", - заявив з цього приводу глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб під час відвідування в Оксфорді об'єкта з виробництва вакцини AstraZeneca.

Міністр додав, що передача 9 млн доз вакцин продемонструє, що "глобальна Британія є силою, яка рятує життя на благо миру".

За даними BBC, серед держав, до яких надійдуть британські препарати AstraZeneca, будуть Кенія, Індонезія і Ямайка: ці країни отримають відповідно 817 тис. доз, 600 тис. і 300 тис. Загалом Лондон обіцяв надати іншим країнам 100 млн доз вакцин до середини 2022 року, нагадує BBC.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я заявляли, що покласти край пандемії COVID-19 дозволить вакцинація 70% населення світу: це еквівалентно 11 млрд доз вакцин. Однак у 190 країнах світу поки розподілені 3,7 млрд доз - вельми нерівномірно серед різних держав.

На проведеному в червні саміті G7 світові лідери обіцяли пожертвувати біднішим країнам 1 млрд доз вакцин. Президент США Джо Байден оголошував, що Вашингтон загалом надасть 500 млн доз вакцин, додає BBC.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати