Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ухвалити законопроект про великий герб можливо у вересні, - Разумков

29 липня, 14:54
Фото Укрінформ

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не виключає можливості ухвалення законопроекту про великий Державний Герб України у вересні.

"Теоретично - так, законопроект може бути ухвалений у вересні. Коли буде готовий, обговорюватимемо вже за фактом", - сказав Разумков на брифінгу в Одесі в четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

На уточнювальне запитання, чи є в парламенті консенсус щодо ухвалення цього законопроекту, спікер зазначив, що не займався проведенням переговорів із представниками парламентських фракцій і груп, але водночас на робочій групі, створеній у парламенті, обговорювали "деякі спірні моменти, щодо деяких позицій було досягнуто консенсусу".

"Але станом на сьогодні відповідний законопроект вніс президент України, тому я думаю, що такі дискусії все-таки відбуваються на рівні Офісу президента", - уточнив голова ВР.

Водночас він виключив імовірність розгляду цього питання і на позачерговій сесії 23 серпня, і на урочистому засіданні 24 серпня.

"23 серпня ми справді скликаємо позачергову сесію, пов'язану з ухваленням постанови в межах Кримської платформи, вже збирають підписи народних депутатів. Якщо ми говоримо про засідання 24 серпня, до 30-річчя нашої Незалежності, то це урочисте засідання, яке скликається моїм розпорядженням, і на ньому не можуть ухвалюватися будь-які постанови чи законопроекти. З огляду також на графік, який буде і 23-го, і 24-го, то якщо чесно, я не дуже розумію, коли фізично можна провести додаткові якісь засідання, щоб розглянути законопроект про великий герб", - пояснив Разумков.

До того ж спікер нагадав, що згідно з Конституцією, остаточне ухвалення цього законопроекту потребує 300 голосів народних депутатів.

"Не впевнений, що сьогодні відбуваються глобальні дискусії, обговорення та переконання щодо того, щоб цей законопроект був розглянутий й ухвалений. Тим більше, що звучали заяви про ухвалення за основу та в цілому", - додав Разумков.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати