Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До експозиції Музею Голодомору повернули відреставровану "Дівчинку з колосками"

29 вересня, 17:20

До експозиції Музею Голодомору повернули один із головних символів комплексу — скульптуру «Гірка пам’ять дитинства».

Про це повідомляє Національний музей Голодомору-геноциду на сторінці у Facebook.

Ця скульптура — символ пам’яті про 3,5 мільйони дітей, убитих голодом під час геноциду української нації у 1932–1933 роках, а також тих, хто вижив, але не мав дитинства.

Спікерами події були Олеся Стасюк, генеральна директорка Національного музею Голодомору-геноциду, Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України, Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ України, Сергій Касянчук, директор представництва СКУ в Україні.

«Це не перший акт наруги над символом пам’яті про жахливий злочин, вчинений комуністичним режимом проти української нації. Декілька років тому вандали облили фарбою скульптури янголів, ламали таблички з назвами сіл, занесених на “чорні дошки”, зривали світильники, нівечили п’єдестал скульптури «Гірка пам’ять дитинства».

Водночас «Дівчинка з колосками», або ж, як ми нещодавно дізналися від Національної поліції, «Оксанка», — чи не найголовніший символ музею, з яким знайомляться усі, хто потрапляють на територію музею,» — Олеся Стасюк, генеральна директорка Музею Голодомору.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати