Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ зафіксувала масштабні фальсифікації на виборах до Держдуми РФ

29 вересня, 21:21
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України зафіксувала масштабні фальсифікації на виборах до Державної думи РФ: жителі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей фактично проігнорували голосування, але російські куратори "намалювали" високу явку й підтримку партії "Единая Россия".

"Співробітники спецслужби встановили, що автобуси, які возили так званих виборців з ОРДЛО на територію Росії, курсували напівпорожні. При цьому за документами у них було 100% завантаження місць. Така псевдомасова явка активно висвітлювалась проросійськими пропагандистами, які створювали "потрібну" картину у ЗМІ", - повідомляє пресцентр СБУ.

За наявною інформацією, більшість махінацій відбулися через електронне голосування. Зокрема, організатори збирали персональні дані "залежних бюджетників" та вводили їхні дані в систему без особистої участі "виборців".

У СБУ зазначили, що окупаційній владі вдалося забезпечити "явку" лише в приблизно 200 тис. жителів тимчасово окупованих територій України, а планували отримати понад півмільйона голосів.

"За оперативною інформацією, після завершення голосування масова паспортизація жителів ОРДЛО була згорнута російськими кураторами", - йдеться в повідомленні.

Незаконні дії проросійських функціонерів документуються в межах раніше відкритих кримінальних проваджень. Отримані матеріали буде передано до відповідних міжнародних інстанцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати