Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ЄС тривають дискусії через зловживання безвізом низкою країн, включно з Україною, - ЗМІ

29 вересня, 16:18
Фото: Укрінформ

Незаконне проживання громадян і необґрунтовані заяви про надання притулку з деяких західнобалканських держав, а також Молдови, Грузії та України викликають дискусії про припинення безвізового в'їзду до Європейського Союзу, повідомило видання EUobserver.

"Розчарування, схоже, зростає у Франції, Німеччині та Італії на тлі більш широкої дискусії про припинення ймовірних зловживань", - ідеться у статті EUobserver, який ознайомився з внутрішнім документом ЄС від 27 вересня.

У матеріалі зазначається, що безвізовий режим Європейська Комісія розглядає як "значне досягнення" у відносинах між ЄС та Західними Балканами і колишніми радянськими республіками в межах політики "Східного партнерства". Також наголошується, що наразі активно обговорюється загроза так званого механізму призупинення видачі віз.

"У документі Німеччина ображена на Грузію, Молдову та Україну. Він також назвав Албанію та Сербію одними з десяти найбільш проблемних країн. Він зареєстрував сплеск "незаконних посягань на проживання" з Албанії, Молдови та України, незважаючи на загальне зниження минулого року через пандемію", - йдеться в статті EUobserver.

Крім того, в документі повідомляється, що за останні три місяці кількість клопотань про надання притулку з Грузії збільшилася на 51% порівняно з тим самим періодом 2019 року, а в Молдові зареєстровано 429-відсотковий стрибок у період із червня до серпня 2019 року і з червня до серпня 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати