Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна не отримувала офіційних сигналів від Єврокомісії про загрозу скасування безвізу, - МЗС

29 вересня, 18:25
Фото Руслана Канюки, "День"

Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Питання безвізу час від часу спливає і в європейському, і в українському медіа-середовищі. Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Жодних причин для такого рішення немає і бути не може", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Речник нагадав, що 4 серпня Єврокомісія оприлюднила четверту доповідь про оцінку виконання вимог візової лібералізації країнами Західних Балкан та Східного партнерства, зокрема України, аналізувалися 2020 рік і перша половина 2021 року.

"Документ містить позитивну оцінку дотримання нашою державою критеріїв безвізового режиму. Звісно, там були і рекомендації продовжити "домашню роботу" для поліпшення управління міграційними процесами та вдосконалення антикорупційного законодавства. МЗС України вже запропонувало окремим країнам-членам ЄС та Європейській комісії провести консультації, щоб роз'яснити окремі положення українського законодавства. Ми очікуємо, що такі експертні консультації відбудуться найближчим часом", - зазначив він.

Ніколенко додав, що одночасно Україна завершує підготовку національної доповіді про виконання умов візової лібералізації з ЄС, де поінформує європейських партнерів про роботу над рекомендаціями Єврокомісії.

"Україна не є державою з високим міграційним ризиком, а співпраця з ЄС у сфері реадмісії, як одним із ключових факторів для нормального функціонування безвізу, відбувається на належному рівні", - наголосив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати