Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сватовому вибухнули снаряди (оновлено)

29 жовтня, 20:47
Фото Reuters

На півночі Луганської області надзвичайна ситуація внаслідок пожежі на складі боєприпасів.

О 19:50 в Сватовому трапилось загоряння на складі боєприпасів, в наслідок чого відбулась їхня детонація. Серед снарядів зокрема є снаряди для системи "Ураган" та інших.

Наразі про жертви з місця подій не повідомляється. Місцеві мешканці в терміновому порядку самостійно полишають місто або ховаються в підвалах. В радіусі 30 км від епіцентру вибуху небезпечна зона. Мобільний зв’язок в місті переривається.

"Зараз ми з сім’єю їдемо за гору, - повідомляє мешканка Сватового Дарія Ткаченко, - Епіцентр вибуху від мене за півкілометра. Ми тільки-но вилізли з підвалу і прямуємо подалі від хати".

Інна: "Там зараз мій чоловік, сидит у сховищі. Я тільки-но з ним розмовляли. Вибухає все, що було на складі. По жертвам нічого поки невідомо. Але там є чому вибухати".

Сергій Ковальов: "Епіцентр вибуху між Міськгазом і адмінбудівлі Сільгоспхімії. Снаряди вибухають в небі. Руйнувань ніхто не помітив, але вікна вилітають. Люди виїздять власним транспортом і автобусами. Назад в місто нікого не пускають. Офіційно ніхто нічого не повідомляє. Евакуація поки що покладена на самих мешканців".

Ліна, сватівчанка: "Моя тітка живе на іншому кінці міста (але при цьому в телефоні було чути вибухи), а її донька живе близько з колишнім молокозаводом. У доньки в будинок потрапили уламки. Вікна вилетіли і вони з дитиною сховались у підвалі. На старому не діючим молокозаводі велика територія під господарським двором і там велика кількість боєприпасів. Ось воно все вибухає".

Данило, військовий: "Є припущення, що трапилась диверсія. Це і не дивно, адже в місті багато проросійськи налаштованих суб'єктів. При цьому всі були зосереджені на вибори, а про війну якось почали забувати. Сепари тим часом техніку женуть і фронт просувають. Нещодавно на Авдіївку висипали половину касети "градів". Під Щастям був тяжкий бій. Тому військових вибух складів не дивує. Така диверсія цілком мала статись".

Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко: "Осколки снарядів розриваються поблизу місця в самому місті, тобто попадання в будівлю магазину. На жаль, є інформація про загибель одного співробітника магазину. Інша інформація про жертви відсутня".

За попередніми данними причиною вибуху було влучення ракетниці.  За подіями в Сватовому Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею тероризм. Нагадаємо, що в епіцентрі вибуху знаходяться 3,5 тис тон боєприпасів. Площа загоряння 300 метрів квадратних.

Валентин ТОРБА, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати