Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Депутати Кіровоградської обласної ради – за відтермінування ринку землі

29 листопада, 15:21
Фото Миколи Тимченка, "День"

Під час позачергової сесії обласної ради, яка відбулася в Кропивницькому 29 листопада, депутати підтримали звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну «Про несвоєчасність продажу сільськогосподарської землі в Україні». Авторами звернення стали 22 депутати з п’яти фракцій.

Під час попереднього обговорення депутати критично висловилися щодо методики майбутнього продажу земель, також звучали сумніви, пов’язані із долею українського фермерства як такого.

У результаті депутатський корпус одноголосно підтримав звернення до центральної влади, в якому зокрема йдеться про категоричну незгоду із законопроєктом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

«Вважаємо, за існуючих умов продаж землі створить загрозу суверенітету України та її економічній незалежності. Ми обурені нехтуванням думкою громадськості під час роботи над законопроєктом, ігноруванням зауважень та застережень місцевих громад, фермерів та аграрних асоціацій», – ідеться у зверненні. Крім того, на думку депутатів Кіровоградської облради, нині селяни-пайовики не захищені від протиправного відчуження прав на землю, а питання продажу землі слід обговорювати лише після деокупації захоплених РФ земель.

Також у тексті звернення міститься вимога прискорити роботу над формуванням державного земельного кадастру та забезпечити прозорість механізмів реєстрації прав на землю.

Повний текст звернення розміщений на сайті Кіровоградської обласної ради.

Інна Тільнова, м.Кропивницький

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати