Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МОЗ підписав меморандум про трансплантації кісткового мозку

29 грудня, 22:17

Міністерство охорони здоров’я, БФ "Український реєстр донорів кісткового мозку та ГО "Всеукраїнська платформа донорства iDonor" підписали меморандум щодо розвитку в Україні напряму трансплантації кісткового мозку.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством охорони здоров’я, Українським реєстром донорів кісткового мозку та Всеукраїнською платформою донорства iDonor допоможе консолідувати наші зусилля для того, щоб ми мали повну трансплантаційну незалежність", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Протягом року ухвалено кілька нормативних актів, які врегульовують питання трансплантації, налагоджено співпрацю з Державною митною службою та Держприкордонслужбою з метою швидкого транспортування трансплантів на територію України.

За його словами, мінімальна база донорів кісткового мозку, яка дозволяє знайти співпадіння при пошуку донора для пацієнта всередині країни, має становити не менше 20 тис. осіб. Через співпрацю фонду з міжнародними реєстрами українським пацієнтам буде доступна інформація про потенційних донорів кісткового мозку по всьому світу, яких у світовому реєстрі приблизно 38 млн осіб. Він зазначив, що донором кісткового мозку може стати будь-яка людина віком від 18 до 60 років, для цього треба звернутися до фонду, отримати набір для забору зразків епітелію, які, в свою чергу, будуть досліджені лабораторно, і за результатами інформація про донора буде внесена в світовий реєстр донорів.

Також Степанов та працівники кількох директоратів МОЗ здали зразки епітелію, які будуть доправлені до лабораторії в Німеччині і після дослідження дані про них будуть внесені до міжнародного реєстру донорів кісткового мозку.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати