Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Макрон заявив, що Туреччина порушила збройне ембарго для Лівії та засудив участь російських найманців у лівійській громадянській війні

30 червня, 20:56

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Туреччина порушила збройне ембарго для Лівії.

Про це передає "Голос Америки".

Макрон вважає втручання Анкари в справи Лівії "злочинним". Зокрема, Туреччина надала авіапідтримку і зброю уряду в Тріполі, яке воює з армією глави Лівійської національної армії Халіфи Хафтара.

Також французький лідер вважає, що для посилення заворушень в Лівії "Туреччина масово імпортує джихадистів з Сирії".

Що ж стосується Росії, то Макрон розкритикував участь найманців російської приватної військової компанії "Вагнера" у громадянській війні в Лівії.

Так, національна нафтова корпорація Лівії заявила, що в п'ятницю, 26 червня, російські найманці проникли на нафтове родовище Шарара. У доповіді ООН у травні говорилося, що російська "група Вагнера" розмістила в Лівії до 1200 осіб.

Макрон у п'ятницю провів відеоконференцію з Путіним, по завершенню якої сказав, що вони погодилися працювати над припиненням вогню. Вже в понеділок, 29 червня, Макрон повідомив деталі розмови - нібито Путін запевнив, що приватні компанії не представляють Росію.

"Я сказав йому, що я дуже чітко засуджую дії, що робляться "групою Вагнера"... він грає на цьому неоднозначному відношенні", - зазначив президент Франції.

Зазначимо, відносини між союзниками по НАТО, Францією і Туреччиною, В останні тижні загострилися через Лівії, Північної Сирії і ситуації в Східному Середземномор'ї.

 




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати