Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий навчальний рік почнеться і триватиме за звичним графіком - МОН

30 серпня, 10:53
Фото з архіву "Дня"

Новий навчальний рік в українських школах розпочнеться за графіком, 1 вересня 2021-го і завершиться не пізніше ніж 1 липня 2022 року.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України, пише "Інтерфакс-Україна".

"Освітній процес у школах розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше ніж 1 липня наступного року. Структура і тривалість навчальних року, тижня, дня, занять, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою, з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо", - йдеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

Перший урок у новому навчальному році міністерство рекомендує присвятити святкуванню 30-ї річниці незалежності України.

Зазначається, що для підготовки уроку можна скористатися: тематичними матеріалами від Українського інституту національної пам'яті, які містять, зокрема, інформацію про етапи української держави, відновлення незалежності, Конституцію Пилипа Орлика, а також ресурсами від ГО "Освіторія" для тематичного уроку до Дня Незалежності в 1-11 класах.

1 вересня школи також можуть приєднатися до інтерактивного уроку для учнів 1-6 класів. Трансляція уроку розпочнеться 1 вересня о 9:30 на YouTube-сторінці ГО "Освіторія".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати