Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині книга про маленьке село отримала рекорд України

30 вересня, 15:54

Книга про історію села Закриниччя, яке входить до Човновицької ОТГ Оратівського району, стала рекордсменкою. Видання занесли до Книги рекордів України через те, що вперше в Україні видана книга-історія зникаючого села Закриниччя, яка передана у кожну хату. Справа в тому, що у Закриниччі розташовано лише пів сотні будинків, а мешкає майже 70 людей. Відтак кожне обійстя отримало у подарунок від авторі книгу про історію свого села, яка вийшла черговим томом у народній серії «Моя Вінниччина».

«Власне, саме завдяки цій ініціативі світ побачило вже не одне видання про історію міст, сіл і хуторів Вінниччини. Авторами книги-історії Закриниччя стали уроженці цього села – київський підприємець Олександр Татарчук, краєзнавці Надія Бойченко та Жанна Тарнавська. Вони зібрали багату історію маленького села і описали її у книзі, яка, як і всі інші томи серії «Моя Вінниччини», вийшла у світ коштом обласного бюджету, – уточнив редактор книжкової серії «Моя Вінниччина» Михайло Каменюк. – Національний рекорд зафіксували із записом: «Вперше, видавництво». Як найбагатотомніше України коштом обласного бюджету – в кожен дім села». Дипломи про занесення в Книгу рекордів України отримали автори, редактори та всі причетні до цієї ініціативи. Для села це була неабияка подія»

До слова, Вінниччина – нині єдина область України, де бібліотечна серія «Моя Вінниччина» видається коштом обласного бюджету з 2013 року і налічує вже близько 60-ти томів формату А-4. Це вінницький проєкт, який не має аналогів у жодному з регіонів України. Він має на меті – привернути увагу до видавничого проєкту і популяризувати його в Україні, де щороку безслідно зникає 12 сіл. Детальніше про проєкт – читайте вже зовсім скоро на сторінках газети «День»

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати