Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тривають льотні випробування української ракети "Вільха-М"

30 вересня, 22:30

Льотні випробування української ракети "Вільха-М" на сьогодні тривають, повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

"Наразі триває процес, пов’язаний із державними випробуваннями високоточної системи "Вільха-М" із дальністю пуску до 120 кілометрів. За умови завершення з позитивними результатами держвипробувань - вихід на серійні закупівлі. Це те, за що відповідає ДержККБ "Луч", - передає слова Миронюка прес-служба Міністерства оборони.

У свою чергу фахівці підприємства КБ "Південне", за його словами, працюють над створенням нових реактивних снарядів калібру 122 мм "Тайфун-1" для реактивних систем залпового вогню "Град" і калібру 220 мм "Тайфун-2" для РСЗВ "Ураган".

"Раніше в Україні не виготовлялися реактивні снаряди навіть старих зразків до цих РСЗВ. Нові снаряди повинні мати суттєво збільшену дальність дії порівняно з радянськими зразками - щодо "Тайфун-1" це 40 км проти 20 км - при збережені потенціалу бойової частини. Підтвердження цих параметрів на випробуваннях ми чекаємо від розробників вже цього року", - розповів Миронюк.

Він також розповів, що береговий ракетний комплекс пройшов всі випробування, прийнятий на озброєння Збройних сил України і Міноборони зацікавлені в якнайшвидшому його отриманні.

"Тепер комплекс може замовлятися і закуповуватися як серійний зразок. І тепер темпи закупівель комплексів "Нептун" визначаються насамперед виробничими потужностями і державних, і приватних компаній, залучених до кооперації з його виготовлення. Кошти на придбання дивізіонів у нас є, виготовляйте. Ми чекаємо на "Нептун", - сказав Миронюк.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати