Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницький СНІД-центр перепрофілюють в обласну інфекційну лікарню

30 жовтня, 15:31

На базі Вінницького обласного клінічного центру профілактики та боротьби зі СНІДом розгортають інфекційну лікарню, про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Ольга Задорожна. У закладі буде облаштовано 80 ліжок, шість з них реанімаційні, тобто один реанімаційний зал. Зараз завершуються роботи із забезпеченням кисню ліжкомісць, які будуть призначені саме для ковідних хворих.

«Наразі в області діє 22 опорні лікарні, які приймають ковідних хворих. Незабаром до них долучиться СНІД-центр, який вже включений до переліку опорних лікарень і має законтрактований пакет по COVID-19 з Національною службою здоров’я, – каже Ольга Задорожна. – Ця лікарня розрахована 80 ліжок. Прийматиме вона ковідних пацієнтів із Вінниці, де реєструється найбільша кількість інфікованих. Це дозволить розвантажити опорні медичні заклади міста, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з підтвердженим діагнозом, підозрою на COVID-19, а також із запаленням легень».

Вона додала, що на ранок сьогоднішнього дня завантаженість лікарень області складає 65,8 %. Серед опорних закладів лідером є Жмеринська лікарня, де рівень завантаженості складає 120 %. На другому місті лікарні міста Вінниці, які перезавантажені пацієнтами з коронавірусом та пневмоніями. Упродовж останньої доби на Вінниччині зафіксували черговий антирекорд, із 940 зразків матеріалів від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію, позитивний результат отримали у 216 випадках.

Від початку епідемії на коронавірусну хворобу захворіло 10117 вінничан, 178 осіб померли. Щодо захворюваності серед медиків, то за період епідемії захворіло і одужало – 737 медпрацівників, наразі інфіковані – 307 осіб. За останню добу захворіли 15 медичних працівників.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати