Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко вручив ордер на квартиру дружині загиблого Героя України Андрія Кизила

31 березня, 15:33
Фото зі сторінки Петра Порошенка у Facebook

Президент України Петро Порошенко вручив ордер на квартиру дружині загиблого під Авдіївкою Героя України, заступника командира механізованого батальйону 72-го ОМБр Андрія Кизила.

Це відбулося під  час церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського у Києві.

Дружина разом з однорічним сином також отримали вищу державну нагороду, якою Андрій Кизило був нагороджений посмертно Президентом раніше. 

1 лютого Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрію Кизилу (посмертно).

Високою державною нагородою капітан Кизило відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу.

Капітан Кизило був заступником командира 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Брав участь в антитерористичній операції на території східних областей України з травня 2014 року по січень 2017 року.

29 січня 2017 року командуванню 1-го механізованого батальйону було поставлено бойове завдання розгорнути два спостережні пости перед передовим позиціями противника. О 4-й годині ранку 29 січня 2017 року штурмова група капітана Кизила в кількості 19 бійців, висуваючись на позиції для зайняття спостережних постів, виявила диверсійно-розвідувальну групу противника та вступила у вогневе зіткнення.

В результаті бою противник був вимушений відступити до своїх позицій. Під час відходу сил терористів розпочався артилерійській обстріл з боку противника. Капітаном було прийнято рішення зайняти взводний опорний пункт противника для збереження життя та здоров’я військовослужбовців, які входили до складу штурмової групи.

У цей час розпочалося бойове зіткнення штурмової групи з переважаючими силами противника. В результаті бою противнику було завдано втрат - 20 терористів убито та 1 бойовика “ДНР” взято в полон.

Після бойового зіткнення капітаном Кизило було організовано оборону згаданого взводного опорного пункту до підходу основних сил 1-го механізованого батальйону, під час якої штурмова група Кизила відбила атаку противника. При відступі сил противника розпочався артилерійський обстріл з боку терористів. Приблизно о 9 годині 40 хвилин  29 січня 2017 року в результаті прямого потрапляння артилерійської міни в окоп капітан Кизило та ще двоє військовослужбовців зі складу його штурмової групи загинули.

Фото з відкритих джерел.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати