Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Валентина Теличенко усунута від справи Гонгадзе-Подольського

31 травня, 20:35
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

Головною сенсацією засідання щодо розгляду справи Гонгадзе-Подольського у Вищому спецiалiзованому суді України з розгляду цивільних i кримінальних справ (касаційна інстанція) сьогодні стали клопотання потерпілого Олексія Подольського. Його захисники Тетяна Костіна та Олександр Єльяшкевич заявили зокрема кілька клопотань щодо зобов’язання судів першої інстанції розсекретити стенограми засідань, які проходили в Печерському суді. Адже саме під час цих засекречених засідань Пукач давав дуже важливі для суду і справи в цілому покази щодо замовників злочину в цій справі.

Другим важливим клопотанням було клопотання про усунення з процесу адвоката потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко. Одним із аргументів цього було те, що вона за законом не має права представляти інтереси Мирослави Гонгадзе, адже Теличенко сама була свідком в цій справі. Після того колегія суддів прийняла рішення задовольнити ці клопотання і усунути від процесу Валентину Теличенко, а також надати час потерпілій Мирославі Гонгадзе знайти собі нового захисника.

Також судді зобов’язали голову Печерського суду розсекретити матеріали справи про що клопотала сторона Олексія Подольського. Нове засідання суддями не було призначене і було заявлено, що про це буде оголошене в подальшому.

Іван КАПСАМУН, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати