Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німецький піаніст виконав онлайн 20-годинну п’єсу на підтримку музикантів

31 травня, 12:19

Німецький піаніст російського походження Ігор Левіт в суботу, 30 травня, почав грати зі студії в Берліні одну з найдовших п'єс в історії музики: Vexations (дослівно: "досада", "роздратування") французького композитора Еріка Саті, написану в кінці XIX століття. 

Про це повідомляє УНН з посиланням на dpa і DW.

Музичний твір побудовано з використанням основної теми і двох варіацій, які піаніст за задумом композитора повинен повторити 840 раз. Тривалість Vexations близько 20 годин.

Концерт розпочався 30 травня о 15:00 за київським часом і закінчиться 31 травня близько 11:00. Своїм виступом піаніст хоче привернути увагу до скрутного становища музикантів під час карантину.

"Це час для нас, людей мистецтва, жорстоко: фізично, розумово і емоційно. І тому я думаю, що ця робота так добре підходить, щоб звернути увагу на стан, в якому ми перебуваємо", - заявив Ігор Левіт.

Під час концерту з піаністом перебувають лікар і звукорежисер. Після Левіт виставить на аукціон 840 нотних листів, виручка від продажу яких піде на підтримку музикантів, які залишилися без роботи.

Ігор Левіт народився в Нижньому Новгороді (Росія), в віці восьми років переїхав разом з родиною до Німеччини.

Під час пандемії коронавірусу і карантину в Німеччині, він почав регулярно транслювати в Twitter і Instagram свої домашні концерти.

2 квітня піаніст зіграв в офіційній резиденції федерального президента Німеччини, палаці Бельвю в Берліні. Виступ через карантинні заходи пройшов в порожньому залі, але транслювався онлайн.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати