Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відбудеться благодійний концерт на порятунок життя художниці та волонтерки

31 серпня, 11:55
Фото «Дню» надала Галина ГУЗЬО

Щоби допомогти  Тетяні Думан, в котрої онкозахворювання головного мозку, музиканти зберуться 16 вересня у Палаці культури залізничників. Вечір матиме назву «Усміхайся, малюй, живи!». 

На сцену вийдуть переможці телевізійного шоу «Голос країни» Оксана Муха і Павло Табаков, Віктор Винник з гурту «Мері», вокальна формація «Піккардійська Терція», учасники соціально-мистецького проекту #ПісніВійни Олександр Рожко, Зиновій Медюх та Максим Перев’язко і ТанцТеатр «Життя».  У рамках концерту пройде благочинний аукціон, виторг з якого також скерують на лікування Тетяни Думан.

Одна з організаторів заходу, Галина Гузьо, розповідає, що Тетяні – 38 років. Народилася у місті Миколаїв, що на Львівщині. Талант до малювання у дівчинці розкрила мама ще у молодших класах. 

Спочатку мріяла стати дизайнеркою одягу. Згодом вступила до Львівської академії мистецтв, де отримала диплом магістра сакрального мистецтва.

Тетяна – дружина відомого художника-іконописця Лева Скопа. Подружжя знане в Україні і далеко за її межами – і картинами, і волонтерською діяльністю. За роки російсько-української війни завдяки своїм рукотворам Таня з Левком зібрали для нашого війська понад три мільйони гривень. 

Тепер допомоги потребують самі.

Тетяна захворіла наприкінці липня – в неї гліосаркома. Зараз перебуває у Польщі під наглядом медиків, і на її лікування потрібно щонайменше 30 тисяч доларів США.

Запрошення-подяки на благодійний концерт «Усміхайся, малюй, живи!» можна замовити і придбати за телефоном +38 068 420 88 74

Також усіх небайдужих просять перерахувати пожертву на картку ПраватБанку: 5168745322182384 (одержувач платежу сестра Тетяни – Думан Василина Михайлівна).

Рідні недужої кажуть, що будуть вдячні навіть за допомогу у кілька гривень. 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати