Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна домовилася про оновлений пакет допомоги від НАТО — Зеленський

31 жовтня, 14:35
Фото: president.gov.ua

Україна домовилася про оновлений пакет допомоги від Північноатлантичного Альянсу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час за засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє hromadske.

«Сьогодні ми домовилися про оновлений консолідований пакет проєктів і практичних заходів, обговорили перспективи нашої співпраці в рамках розширених можливостей НАТО», — сказав Володимир Зеленський. 

Також президент додав, що Україна буде нарощувати обмін інформацією, розвивати лінії комунікації та активізує проведення спільних навчальних заходів з Альянсом.

«Тільки ефективні реформи є запорукою нашого членства в Альянсі. Ми віддані трансформації України відповідно до стандартів НАТО. Ми прагнемо поглибити співпрацю для зміцнення обороноздатності, посилити стійкість України до сучасних загроз, підвищити взаємодію між державними органами України та структурами НАТО. Ми вдячні, що Альянс продовжує надавати нам політичну та практичну допомогу. Особливо, у реформуванні сектору безпеки та оборони України», — сказав Володимир Зеленський. 

Також, за словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, Україна має взяти участь у навчальній місії в Іраку. 

Нагадаємо, Північноатлантична Рада приїхала на запрошення української влади, щоб обговорити питання чорноморської безпеки. Раніше у Міністерстві закордонних справ повідомляли, що візит до України дозволить послам отримати чітке уявлення і затвердити допомогу, запропоновану Альянсом Україні, під назвою «чорноморський пакет».

Зокрема, міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував повний перезапуск відносин Північноатлантичного альянсу та України. За його словами вони мають стати більш практичними. Ідею переподання заявки на отримання Плану дій щодо членства в НАТО міністр назвав неефективною. 

Візит розпочався в Одесі 30 жовтня, де генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та посли країн НАТО відвідали Другу постійну оперативну групу НАТО з розмінування (SNMCMG2). Чотири кораблі альянсу з Болгарії, Італії, Румунії та Іспанії у цей час знаходилися у порті Одеси, в рамках патрулювання у Чорному морі. 

Очікується, що генеральний секретар НАТО в Києві виступить перед депутатами Верховної Ради України, а також зустрінеться з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати