Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Баку і Єреван обміняються списками військовополонених для обміну

31 жовтня, 11:58

Азербайджан і Вірменія протягом тижня обміняються списками військовополонених і тілами загиблих у зоні карабаського конфлікту.

Як передає Інтерфакс-Україна, про це заявили співголови Мінської групи ОБСЄ.

"На зустрічі в Женеві глави МЗС Вірменії і Азербайджану Зограб Мнацаканян і Джейхун Байрамов досягли домовленості, що сторони не будуть навмисно завдавати ударів по цивільному населенню або невійськовим об'єктам відповідно до міжнародного гуманітарного права. Сторони активно братимуть участь у проведенні операцій з обміну тілами загиблих, надавши Міжнародному комітету Червоного хреста і Офісу особистого представника чинного голови ОБСЄ необхідні гарантії безпеки. Протягом одного тижня боку передадуть МКЧХ список військовополонених, що містяться нині під вартою, для забезпечення доступу і можливого обміну", - йдеться у заяві співголів Мінської групи ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, сторони представлять у письмовому вигляді коментарі і питання, стосовно можливих механізмів верифікації припинення вогню відповідно до спільної заяви, прийнятої в Москві 10 жовтня.

"Сторони провели відкритий і предметний обмін думками, спрямований на прояснення їх переговорних позицій з ключових елементів всеосяжного рішення відповідно до пункту 3 спільної заяви від 10 жовтня (субстантивні переговори на основі базових принципів врегулювання з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання - ІФ). Співголови продовжать інтенсивну роботу зі сторонами для пошуку мирного врегулювання конфлікту", - наголошується в заяві.

Співголови знову закликали сторони повністю виконати взяті на себе зобов'язання, включно з негайним встановленням режиму припинення вогню з гуманітарною метою, відповідно до спільної заяви, прийнятої в Москві 10 жовтня.

Заяву прийнято за підсумками зустрічі глав МЗС Вірменії і Азербайджану зі співголовами Мінської групи з урегулювання нагірно-карабаського конфлікту, особистого представника чинного голови ОБСЄ Анджея Каспршика, верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді і президента МКЧХ Петера Маурера.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати