Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британський бізнесмен винайшов технологію, яка дозволяє створити алмази з атмосферного вуглецю

31 жовтня, 22:55

Британський бізнесмен та екоактивіст Дейл Вінс придумав технологію, як у лабораторії створити алмази з вуглецю, води та енергії з атмосфери.

Про це повідомляє The Guardian, передає hromadske.

«Виготовлення алмазів з повітря, яким ми дихаємо — це магічна ідея, сучасна алхімія. Нам більше не потрібно викопувати землю, щоб видобувати алмази, тепер для цього є атмосфера», — сказав Вінс.

Компанія Sky Diamonds на заводі у Глостерширі безпосередньо з атмосфери збиратиме діоксид вуглецю, який буде основою для лабораторного алмазу. Створення каменю відбуватиметься в герметичній камері, яка нагрівається до 800°C та заповнюється метаном. Енергію для роботи цих елементів братимуть із сонячних батарей і повітряних млинів.

Планується, що нове підприємство вироблятиме щомісяця каміння на 200 каратів, а згодом потужність Sky Diamonds має зрости до 1000 каратів на місяць. Поки вартість лабораторних екоалмазів невідома.

Вінс переконує, що його спосіб створення алмазів допоможе менше забруднювати повітря, ба навіть навпаки — сприятиме очищенню атмосфери від вуглекислого газу.

Для порівняння наводяться ресурси, які витрачають на видобування звичайних алмазів. Для того, щоб отримати камінчик на один карат, необхідно перемістити 1 тисячу тонн гірських порід, використати майже 4 тисячі літрів води, що призведе до понад 108 кг викидів вуглекислого газу.

Чи справді технологія Вінса виявиться екологічною, стане зрозуміло згодом, коли бізнесмен налагодить виробництво.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати