Я переконаний, що економічний стан народу — се головна підстава цілого його життя, розвою, поступу. Коли стан економічний плохий, то говорити про поступ, науку — пуста балаканка.
Іван Франко, український письменник, поет, публіцист, громадський діяч, перекладач

Анна Данильчук

Статті автора

22.10.2020 - 16:30
У тисячолітньому швейцарському містечку Айнзідельн є ресторан «Кроне», де якщо замовите — вам подадуть абсент. Кілька краплин зеленого вогню, як називав його французький поет Поль Верлен, не зашкодять, хоча до 2005 року виробництво і споживання абсенту на території всіх кантонів...
09.10.2020 - 10:59
Коли сонце повертає на осінь, а брак природного тепла змушує кутатися і швидше повертатися з прогулянок, по центру столу має з’явитися він — горщик із гарячою осінньою стравою, що зігріє як тіло, так і душу. І перш ніж скуштувати ароматні рецепти з інгредієнтів свіжого врожаю,...
24.09.2020 - 14:02
Ви ж пам'ятаєте університетські коридори, де студентів завжди більше, ніж в аудиторіях? Пам’ятаєте себе у потоці одногрупників і коротких розмов? Пам’ятаю і я. Моє спостереження за кордонами індивідуального простору розпочалося, певне, якраз там. Одна зі старшокурсниць під час...
18.09.2020 - 09:36
Від початку літа й аж до пізньої осені українські ліси рясніють лисичками. Ні, не пухнасто-милими звірятками, а яскраво-жовтими, червонястими, світлими й майже помаранчевими, малими та ще меншими грибочками. Вони прикрасять святковий стіл і перетворять навіть буденну їжу на вишукану страву.Якби нам...
09.09.2020 - 15:03
Ви собі як хочете, а я вважаю, що ми мало тішимося мовою. Ми вкрай рідко зупиняємося у розмові, щоб посмакувати словом, швидко складаємо речення з найпоширеніших форм і кидаємо то все жужмом в інформаційний простір. А пригадуєте, як у школі вчили складати синонімічні ряди, шукати порівняння й...
04.09.2020 - 10:23
Серпень і вересень — місяці, які щедро частують нас сливами. Та чи задумувалися ви, що цей фрукт має один із найбагатших «кулінарних репертуарів». Сливи додають до м’ясних страв, із них готують десятки соусів, варять варення, засмачують десерти і навіть роблять алкоголь!...
28.08.2020 - 13:26
Є у мене один знайомий — ніби вирізаний із середньовічного портрета чоловік. Ні, він не займається історичною реконструкцією і не одягається у лицарські лати. Його дещо неправильні риси обличчя, високі вилиці, зачіска із густого волосся, нерівні зуби й гострий погляд темних очей — от що...
21.08.2020 - 11:07
Національна кухня розповідає історію країни іноді краще, ніж це робить шкільний підручник історії. Улюблені страви й смаки, методи готування, прянощі й навіть назви наїдків розкажуть багато цікавого про минуле. Проте, іще цікавіше, коли за сотні кілометрів від рідного дому, в котрійсь з іноземних...
12.08.2020 - 13:20
У метушливому світі сьогодення, в час бурхливих вступних кампаній, радикальних стрибків на ринку праці, й ново відредагованого списку професій-кваліфікацій, мені хочеться запитати — чим Ви займаєтеся?Університети пропонують чіткий перелік компетенцій та знань, які студент отримає, завершивши...
07.08.2020 - 11:03
Спеції, прянощі, приправи не просто духмяні додатки до наших страв, а й важливі елементи історії народів. Чимало світових війн, торгових шляхів та винаходів розпочиналися зі любові до спецій та їх пошуку. Якими травами й корінням, листям та квітами віддавна смачили страви українці? Чому обирали...

Сторінки