Щоб любити — треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити.
Василь Сухомлинський, український педагог, публіцист, письменник, поет

Леся Шаповал

Twitter Username: 

Статті автора

09.07.2015 - 19:20
Уродженець Львова, на війні Тарас опинився з весни минулого року. Він почав свою службу, покинувши високооплачувану посаду в рідному місті. Відтоді побував у багатьох гарячих точках, але головним своїм завданням бачить створення надійної лінії укріплень на підконтрольних Україні територіях. Отож...
19.09.2014 - 10:54
Регулярно у ЗМІ та соціальних мережах можна прочитати про збір коштів на лікування наших бійців, поранених у зоні АТО. Часто там можна прочитати, що хлопцям «потрібне лікування за кордоном, бо, на жаль, Україна не може допомогти таким хворим»... Однак, виявляється, наша держава має...
29.07.2014 - 17:07
Валерій Олександрович Курінський належить до покоління, яке зараз називають дітьми війни. Ці люди, як ніхто інший, знають ціну миру, якого зараз так не вистачає український землі.Наша розмова з Валерієм Олександровичем відбулася якраз напередодні його 75-річчя (він відсвяткував свій ювілей 13 липня...
10.10.2013 - 20:38
Із дитинства не могла зрозуміти волелюбний характер тата, його вміння відстоювати своє, боротися за правду до надриву. Йшов по житті без підлабузництва та високих посад, часто — як по лезу бритви. У ті часи, коли це було особливо модно, не прагнув досягти якоїсь ваги в суспільстві через...
26.09.2013 - 17:11
Моя бабуся Марія має вже 84 роки, її пам’ять тримає чимало цікавого про минуле життя нашої родини, про війну, розкуркулення, а ще — про появу Київського моря, бо родом вона з тих мальовничих місць, які нині вже, на жаль, вкрила вода.Я пригадую ще в дитинстві почуті розмови...
01.08.2013 - 15:14
У розпалі літо — благодатна пора для кулінарних експериментів. Велика кількість сезонних зелених приправ, овочів і фруктів дає нам підказки для вигадування нових рецептів.Але для грамотного поєднання самою природою запропонованих інгредієнтів часто потрібна ще й підказка професіоналів. До...
20.06.2013 - 14:55
Греція — країна теплого моря, гір і гарячого сонця, країна митців та героїв. Хто з нас не читав у дитинстві міфи про грецьких богів зі священної гори Олімп або оповіді про перемоги надзвичайної сили й відваги грецького героя Геракла, або ж безсмертні твори Гомера чи Сапфо? А хто не полюбляє...
11.06.2013 - 11:17
Леся Карпа, директор дитячого мовного табору «Ренесанс»\Dreamschool, ще сім років тому мала хорошу посаду в престижній компанії на Волл-стрит (США). Кар’єрний шлях був непростим. Лесі — дівчині зі звичайної київської сім’ї середнього достатку — вдалося здобути...
06.06.2013 - 15:32
Незабаром святкуватимемо одне з найбільших християнських свят — Трійцю. Напевно, для багатьох воно ще з дитинства асоціюється з прикрашанням зеленню домівки та п’янким запахом чебрецю й м’яти. Аїр (татар-зілля), чебрець, піжма, м’ята, меліса, спориш, чорнобривці — це...
30.05.2013 - 14:27
Укулінарній рубриці «Дня» «прописалося» вже чимало рецептів зі світових кухонь. Але, мандруючи далеко, ми тільки трішки зачепили кулінарні надбання наших сусідів-білорусів (зокрема читайте матеріал Тетяни Козирєвої «Бульбу варять, бульбу парять, бульбу просто так їдять...

Сторінки