Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рушійна сила XXI століття

Літня школа журналістики газети «День» як перший крок до людини сучасної
30 липня, 18:19

Здавалося б, можна уже не перейматися молоддю, яку не відтягнеш від смартфона. Міленіали, покоління Z  — світ дуже швидко змінюється, а вони його наздоганяють. У цьому вічному потоці інформації і тимчасових цінностей, є газета «День», яка випустила уже сімнадцяту Літню школу журналістики. Дерево ініціатив «Дня» приваблює молодих людей, які хочуть зміцнити свою позицію, міцно вчепитися корінням за твердий ґрунт змістовності й істинних сенсів. Важливо мати якісну основу, щоб бути не лише попереду всіх тенденцій і викликів, а й власними силами рухати світ у правильному напрямку.

Пригадую тезу теперішнього Президента Володимира Зеленського, тоді кандидата на посаду глави держави, під час дебатів з Петром Порошенком. Тоді йшлося про те, що ламати систему будуть люди «з іншою ментальністю, з ментальністю XXI століття». Але яка вона людина «з ментальністю XXI століття»? Точніше —   як виглядає українець XXI століття, який готовий змінювати свою країну?

Саме в Літній школі журналістики газети «День», у стінах редакції традиційного друкованого видання, щороку виховується українець XXI століття. Ні, там не вигадують колесо і не створюють штучний розум. Тут формуються цінності якісного думання. У ЛШЖ вертають до витоків, щоб побачити хто ми, звідки наш рід, яку спадщину маємо. Тоді вчимо новітню історію, щоб з’ясувати, де загноїлося. Потім розуміємо, що лікуватися будемо журналістикою  —  якісною, глибокою, зі смислами і цінностями. Починаємо практику, запалюємо вогонь і несемо його далі, намагаючись не згасити.

Цього року газета «День» мала сімох сміливців, які мислять точно поза усіма попсовими тенденціями. Хоч вони й швидко реагують на події, вміло використовують соцмережі та оперативно опрацьовують інформацію, але у ЛШЖ вони точно побачили, яким має бути українець XXI століття. Елітарність, інтелект, благородність, внутрішній стиль і смак, чесність перед собою  —  риси сучасної людини для країни, яка втратила чуття ідентичності, малими кроками відновлює історичну пам’ять і страждає на політичну амнезію. Не кожен дорослий зможе наважитись встановити собі напрямок руху і не зійти з дистанції. Але якщо семеро молодих людей наважились, то чому б і Вам не розпочати? Газета «День» допоможе.

І її гасло: «Не втомлюйтесь нести світло!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати