Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чий коптер найшвидший?

Як підлітки змагаються у мистецтві дрон-рейсингу
13 лютого, 10:28
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Вихідними у столиці відбулися Другі відкриті змагання власників квадрокоптерів на кубок Київського палацу дітей та юнацтва. Змагалися 29 учасників віком від восьми до 18 років, перегони проходили у двох класах: моделі розміром до 130 мм і моделі від 130 мм.

Таке захоплення називається дрон-рейсингом, це гоночні змагання FPV-квадрокоптерів — тобто таких, які можуть під час польоту передавати картинку на монітор на землі. Дрони мають бути невеликих розмірів, усе проходить на спеціально обладнаних трасах.

Мистецтво дрон-рейсингу зводиться головним чином до інтуїтивного відчуття розмірів, інерції дрона і правильних налаштувань у системі управління.

Учасники змагань мали лише кілька секунд, щоб зорієнтуватися, розігнати свій дрон і спрямувати його на трасу. Основне завдання полягало в тому, щоб подолати трасу з перешкодами на максимальній швидкості, не зачепивши розташовані на ній об’єкти. Переможці отримали нагороди від спонсорів.

В Україні перегони квадрокоптерів з’явилися кілька років тому як аматорський захід. Однак згодом це трансформувалося у серйозний спорт, тож українці вже беруть участь у міжнародних турнірах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати