Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колишній головний редактор газети «Правда Украины» судиться з редакцією

21 вересня, 00:00

О.Горобець стверджує, що його незаконно звільнили з посади головного редактора у той час, коли він перебував сім місяців у слідчому ізоляторі, і вимагає поновити його на посаді.

Суд переніс розгляд позову, аргументуючи тим, що позов було адресовано невірно. Відповідачем, окрім редакції «Правда Украины» та її головного редактора, мала бути ще й первинна журналістська організація газети, кажуть у суді.

«Моє звільнення з роботи було абсолютно незаконним, — заявив Центру журналістських досліджень О.Горобець. — Якби судді дотримувалися закону, то мене автоматично поновили б на посаді головного редактора. Натомість у суді затягують розгляд моєї справи через надумані причини».

У редакції газети «Правда Украины» відмовилися прокоментувати причини звільнення з посади О.Горобця. Водночас він стверджує, що власті готові вдатися до різних методів, щоб не допустити його повернення в крісло редактора.

«Мені кілька разів телефонували, погрожуючи, і «радили» не з'являтися до суду. Мій адвокат попередив мене, що цього разу мені збираються інкримінувати статтю 182 пункт 2 Кримінального кодексу — несплату податків. Вибачте, яких, якщо я 10 вересня 1998 року одержував останню зарплату?» — говорить О.Горобець.

Тиск влади на газету «Правда Украины», що раніше підтримувала Павла Лазаренка, почався після того, як видання почало різко критикувати виконавчу владу і Леоніда Кучму. Після того, як 26 січня 1998 року в газеті опублікували імена високих посадових чиновників, у тому числі з оточення Президента, які незаконно отримали квартири у Києві, головного редактора О.Горобця арештували за обвинуваченням у спробі згвалтування співробітниці. Влітку цього року його було випущено з-під варти.

Зараз «Правда Украины», за словами О.Горобця, перебуває під контролем партії влади, а тираж зменшився у п'ятдесят разів — з 600 тис. примірників до 12 тисяч.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати