Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

02 грудня, 00:00

Черкаські злодії знищили 100 ліфтів

У Черкасах затримано громадянина Н., на рахунку якого близько 20 пограбованих... ліфтів. Зловмисник брав усе, що під руку потрапляло, — починаючи від контактів із машинних відділень (вони містять дорогоцінні метали) і закінчуючи банальною алюмінієвою окантовкою безпосередньо з пасажирських кабін. Затриманий та його «колеги» лише за останній місяць вивели з ладу більш як 100 ліфтів, чим завдали збитків майже на 150 тис. грн. Загальна ж сума втрат ліфтового господарства Черкас, починаючи із січня 1999 року, становить півмільйона гривень. Мерія облцентру уклала договір із позавідомчою охороною про встановлення в ліфтах спеціальних датчиків, що негайно сигналізуватимуть про найменшу спробу пошкодження. Водночас міськвиконком шукає важелі для тимчасового припинення діяльності на території міста пунктів прийому брухту, котрі є стимулом для крадіїв металу з ліфтів, пам'ятників, кладовищ та інших об'єктів. Однак де гарантія, що такі пункти не продовжать свою роботу підпільно? Адже брак робочих місць штовхає безробітних та молодь на будь-які авантюри, щоб заробити собі на прожиття, повідомляє кореспондент «Дня» Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ.

«Пані Хлестакова» перевершила гоголівського персонажа

Не треба ні посвідчень, ні документів, необхідно тільки вміло користуватися словами «Генпрокуратура», «суд». 36-річна пані Баландюк з Івано-Франківщини (справжнє прізвище в інтересах слідства змінено. — Авт .) усвідомила це дуже добре. Вона представлялася близькою до «верхів» працівницею Генеральної прокуратури чи суддею Київського міського суду, і її без попередньої оплати поселяли на базах відпочинку та в санаторіях-профілакторіях Тячівського і Хустського районів. Від'ївшись, відіспавшись, прийнявши оздоровчі процедури, пані Баландюк тихенько збиралась і відбувала в напрямку... звичайно, не Генпрокуратури. Тільки за фактами, встановленими в Івано-Франківській області, вона завдала збитків довірливим керівникам здравниць на суму 10 тисяч гривень. За оперативною інформацією УБОЗ УМВС, «кмітлива» жіночка скоїла злочини і щодо інших підприємств та установ Закарпаття й рідної Івано-Франківщини. Почали надходити перші сигнали, що й багатьом простим людям вона обіцяла допомогу в закритті карних справ за хабарі. Ці та інші діяння Хлестакова в спідниці розслідуються, повідомляє кореспондент «Дня» Василь ЗУБАЧ.

«Свердловантрацит» — у числi ста кращих компаній

Організаційний комітет, який складає каталог кращих вітчизняних товаровиробників України, ухвалив рішення про включення державної холдингової компанії «Свердловантрацит» у число ста кращих компаній України. Це велике вугільне підприємство достроково, ще 23 листопада нинішнього року, уперше за останні десять років виконало річну програму, видобувши з початку року 2,751 млн. тонн антрациту. Нинішнього року, попри економічні труднощі, свердловські шахтарі добилися приросту видобутку вугілля більше 600 тисяч тонн, а середньодобовий видобуток палива по холдингу вперше за багато років у листопаді становить 10,41 тис. тонн, повідомляє кореспондент «Дня» Алла АНТИПОВА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати