Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найцінніше, що є в «E.L.O. PART II», – це ноти

12 березня, 00:00

Музиканти 20 років тому гастролювали в Польщі, викликавши фурор серед тамтешніх меломанів. Більше в жодній з країн Східної Європи вони не бували. Їхній приїзд до нашої країни — перша ластівка в турне країнами СНД. За всю багаторічну історію свого існування вони жодного разу не знімали кліпу. Вважають, що їхню музику треба слухати тільки на концерті. Кожний виступ — імпровізація! Найбільш «урожайними» стали для «E.L.O.» 70—80 роки, коли вони записали два десятки альбомів. Багато композицій стали хітами, зібравши масу золотих і платинових дисків. А «On The Third Day» прорвався в американські хіт-паради: пісні з альбому «Face The Music» увійшли в найкращу двадцятку. Всі 9 композицій альбому «New World Record» вважаються вершиною їхньої творчості.

Лідер Bev Bevan — у групі від дня заснування. Свій перший оркестр організував ще підлітком, навчаючись у школі. 1966 року приєднався до «The Move», виконуючи артрок. Потім Bev, Roy і Seff вигадали новий проект — «Оркестр електричного світла», скоротивши назву для зручності в коротке «E.L.O.». Вони об’єднали рок-н-рол і симфонічну музику. Перше визнання слухачів прийшло після виконання «Увертюри 10538».

За 25 років існування оркестру склад музикантів декілька разів змінювався. Років три довелося займатися юридичними питаннями — хто ж справжній правонаступник групи. 1991 року вийшов черговий альбом, що поєднав найкраще з їхньої спадщини. «E.L.O.» знову сходить на перші сходинки британських хіт-парадів. Вони тріумфально гастролювали в Америці, Австралії, Південній Африці, всіма Скандинавськими країнами.

На концерт до Києва запросили з Америки звукорежисера, котрий везе свій пульт і майстра світлоефектів. Музиканти з собою візьмуть, окрім інструментів, три кейси нот. Завітні «чемоданчики» день і ніч будуть ретельно охоронятися. Їхнє зникнення — подібне до смерті. І хоч майно застраховане на фантастичну суму, ця обставина не заспокоює членів групи. У контракті, підписаному з фірмою «АРС-Україна», пункт збереження нот стоїть окремим рядком. Щодо іншого всі музиканти не вибагливі: бажають жити тільки в центрі, в номерах «люкс», харчуватися в ресторані за європейськими рецептами і оглядово ознайомитися з визначними пам’ятками нашої столиці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати