Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Солоний екстрим

Даніель Дерс виконав неймовірні трюки на висоті 3650 метрів над рівнем моря
11 серпня, 10:08
ФОТО З САЙТА REDBULLCONTENTPOOL.COM

Подих перехоплює і у глядачів, і у спортсмена — на такій висоті атмосферний тиск знижується, що призводить до нестачі кисню в крові. Їздець на BMX (низький велосипед, в основному для трюків) з Венесуели Даніель Дерс зробив соляні пандуси для екстремальних вправ у Болівії, на найбільшому в світі солончаку Уюні. Ця місцина являє собою висохле солоне озеро на півдні пустельної рівнини Альтіплано і розташовується на висоті близько 3650 метрів над рівнем моря. Площа Уюні — понад 10,5 кв. км. Через сюрреалістичні пейзажі солончак інколи називають пустелею Далі.

Але повернемось до Даніеля Дерса та його шаленої затії, яку він втілив у квітні цього року. Під час трюків у Salt Park (назва проекту з англійської перекладається як «Солоний парк». — «День») спортсмену доводилось робити п’ятихвилинні паузи, щоб спіймати дихання. Ще й погода капризувала. «Протягом дня було спекотно, але коли хмари закривали сонце, я мерз», — зізнався журналістам Дерс, п’ятикратний золотий медаліст Всесвітніх екстремальних ігор X-Games у дисципліні BMX Park.

Жителі болівійського міста Колчані допомогли екстремалу будувати пандуси, проект яких розробив Джон Сакстон. За словами Дерса, основа пандусів зроблена з цегли із солі. Щоб згладити конструкції, використовували секретну суміш.

«Пейзажі фантастичні, але їздити на цій висоті — божевілля», — поділився враженнями Даніель Дерс, який, до речі, «осідлав» ВМХ у 12 років. Втім, на такий досвід титулованого спортсмена підштовхнули, зокрема, саме ворожа погода і виклик висотою.

«Весь проект був божевільним! Ви отримуєте Даніеля, одного з кращих ВМХ-рів світу, і кидаєте його на шаленій висоті в Уюні, до цих соляних пандусів, — додає Кайл Карлсон, режисер і редактор ресурсу VitalBMX.com. — Очевидно, що на пандусі з солі перехід не буде досконалим. Даніель звик їздити на ідеальних пандусах, але без труднощів немає нагороди, тож привітайте його, що зробив це».

На знімку — Даніель Дерс злітає над соляним пандусом у BMX Salt Park Project.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати