Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Владі спорт не потрібен?

У Житомирі ліквідовують спортивну школу №2
08 вересня, 00:00

Житомирщина відсвяткувала День знань. Однак святковим цей день виявився не для всіх шкіл... Спортивна школа №2 перебуває у підвішеному стані, адже рішенням міської ради від 18.08.2010р. №1311 «Про реорганізацію загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста» та наказу управління освіти згідно з цим рішенням «Про забезпечення проведення реорганізації» ДЮСШ №2 приєднується до ДЮСШ №1. Логіка в такому рішенні відсутня, адже спорт-школа №1 не має відповідної бази і налічує лише 3 спортивні секції. Вони знаходяться на відстані одна від одної і за всю історію свого існування не мали нічого спільного. У спорт-школі № 2 вже почалися звільнення персоналу.

За словами співробітників школи, які побажали залишитись невідомими, з осені минулого року мусується тема про те, аби створити на базі школи центр дзюдо і самбо. З боку колективу ДЮСШ такі ініціативи отримали опір, адже школа також має секції спортивної гімнастики, акробатики, айкідо та інших видів спорту. Куди подітись дітям, що мають бажання та здібності саме в цій царині, не відомо. Про них ініціатори «рехформи» не турбувались. В той же час дзюдо (на відміну від гімнастики) не такий вже і популярний вид спорту в області і навіть Україні, аби йому приділяти таку увагу. Навіть на сьогоднішній день вони (тренери з дзюдо) не можуть наповнити свої секції.

З січня і до кінця минулого навчального року школу «довбали» різного роду перевірками — контрольно-ревізійного управління, Прокуратури, СБУ... в таких умовах працювати було не можливо. «Пресували» директора. Виписували йому догани за надуманими приводами, які потім були вдало опротестовані у суді. Влаштовували допити дітей, доводили їх до плачу. Метою було повністю прибрати директора з його посади. І на сьогодні він знаходиться в лікарні.

Ситуація дуже нагадує проблему з Тролейбусно-трамвайним управлінням, яке також вирішили «реорганізувати», перемістивши його з кращого у гірше приміщення. Своє рішення мерія виправдовує нібито економією коштів. Однак на справді мета може бути значно прозаїчніша: приміщення та земля в центрі міста.

Тренерам пообіцяли, що як мінімум 2 місяці вони ще працюватимуть. Що буде далі — невідомо. Чому саме 2 місяці? Чи не тому, що ці два місяці — це період виборчої кампанії? Отже, саме від наших голосів залежить, чи зможе сьогоднішня влада завершити свою атаку на спорт-школу, а отже, чи будуть наші діти замість спортивних занять тинятись без діла по вулицях...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати