Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заслужена відзнака

11 липня, 00:00

Я вже якось писав, що «День» — одне з небагатьох періодичних видань, котре на своїх шпальтах глибоко і всебічно висвітлює питання церковного життя, міжконфесійних стосунків, які мають свою українську специфіку, розповідає докладно про історію Церкви, про її нелегку долю в добу тоталітаризму і войовничого атеїзму, які завдали великої шкоди духовній культурі нації. І тут «День» виступає справжнім університетом, в якому можна збагатитися солідними знаннями.

Допитливий читач може дуже багато дізнатися у «Дні» про те, що сьогодні діється в українських церквах, яким є їхній вплив на моральний стан суспільства й навпаки. Регулярно газета подає і новини про церкви світу. Публікації духовно-просвітницького спрямування надають виданню глибокого інтелектуального змісту. А тому, як видно із відгуків, «День» із цікавістю читають і церковнослужителі, і віруючі, й атеїсти.

Газеті можна по-доброму позаздрити в тому, що вона має такого невтомного і глибокоерудованого автора, яким є Клара Гудзик. А тому кожна її стаття (вона вдумливо пише й на інші складні теми) завжди читається з великим інтересом. Важливо й те, що у кожній публікації автора присутній власний погляд на проблему, яку вона піднімає і прискіпливо досліджує, «занурюючись», скажімо, у часи Візантійської імперії чи пишучи про те, яку роль відіграло у долі держави християнство, або роздумуючи про те, що заважає об’єднанню українського православ’я, даючи при цьому власні оцінки діям церковних ієрархів.

Я також був у числі тих, хто порадів виходу книги «Апокрифи Клари Гудзик», яка завоювала диплом за оригінальне та майстерне оформлення у всеукраїнському конкурсі «Мистецтво книги». Дуже добре, що, як мовиться, дорогоцінні перлини, якими є статті Клари Пилипівни, мають і хорошу оправу, виконану на високому поліграфічному рівні з мистецькою довершеністю. Про цю важливу для редакції і для автора подію широко розповів «День» 2 липня цього року. Добре було б, коли б це надзвичайно цікаве і змістовне видання потрапило і до районних бібліотек. Воно, безумовно, знайшло б свого читача й у глибинці. Книга дуже б стала у пригоді учнівській і студентській молоді.

А насамкінець від імені творчої інтелігенції батьківщини Григорія Сковороди хочеться щиро привітати автора книги й усіх, хто працював над її створенням, із заслуженою відзнакою і побажати такого ж успішного здійснення наступних видавничих проектів шанованого нами «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати