Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава бундесверу пропонує санкціями змусити Росію припинити атаки в Сирії

04 березня, 17:01
ФОТО REUTERS

Міністерка оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбавер заявила в ранковій програмі телеканалу ntv Fruhstart про можливість застосування санкцій проти Росії для припинення бойових дій у Сирії та зменшення потоку біженців з цієї країни.

«В українському конфлікті за допомогою санкцій було продемонстровано, що Росії не все дозволено, не все може сходити їй з рук. На мою думку, це могло би бути питанням, яке сьогодні стоїть щодо Сирії», — наголосила вона.

Росія, як прихильниця сирійського режиму, є ключовим гравцем у боях за провінцію Ідліб, що змушує сотні тисяч людей залишити домівки та стати біженцями, нагадала міністерка. «Сили, які спричинили цю біду, це режим Асада насамперед, але, на жаль, також і Росія з Путіним», — сказала Крамп-Карренбавер.

Вона додала, що їй «завжди було зрозуміло, що угода між Туреччиною та Росією не може бути стійким рішенням, і це зараз стає все більш зрозумілим». Але водночас міністерка вважає, що президент Росії Володимир Путін та його турецький колега Реджеп Таїп Ердоган є важливими переговорними партнерами щодо створення зони захисту для людей, які рятуються від бойових дій у Ідлібі.

Коментуючи спроможність Бундесверу захищати подібну зону в разі її створення, міністерка заявила, що вважає це «нереальним варіантом», забезпечувати це мають, на її думку, Організація Об’єднаних Націй, Організація з безпеки та співпраці в Європі та гуманітарні організації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати