Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

21 вересня, 00:00

Басаєв заперечує причетність до терактів

Чеченський польовий командир Шаміль Басаєв не збирається обмежувати свою активність лише тільки Дагестаном. «Кавказ великий. Наша мета — звільнити Кавказ», — заявив він у минулі вихідні в письмових відповідях на запитання газети «Нью-Йорк Таймс». Басаєв також заявив про непричетність своїх бойовиків до нещодавніх актів терору. Крім того, за словами Басаєва, він ніколи не зустрічався з Бен Ладеном, якого звинувачують у фінансуванні вибухів американських посольств у Кенії й Танзанії минулого року, а також останніх терактів у Росії.

Повідомлення щодо витоку капіталів через «Бенк оф Нью-Йорк» поки що не підтверджено

Учора прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив після зустрічі з президентом Борисом Єльциним, що повідомлення ЗМІ з приводу відмивання російських капіталів через «Бенк оф Нью-Йорк» підтвердження не отримали. Прем'єр сказав, що такого висновку дійшла група фахівців правоохоронних служб Росії, яка повернулася із США, де обговорювалися питання, пов'язані з проблемою навколо «Бенк оф Нью-Йорк» і з тим «фінансовим скандалом, який природним або штучним чином підігрівається останнім часом». «Ясно, що така проблема, проблема витоку капіталів, існує, й існує не тільки в Росії», — підкреслив прем'єр-міністр. Для продовження спільного розслідування найближчим часом до Росії прибудуть фахівці із США.

Нетаньягу дає свідчення

Минулого тижня ізраїльська поліція впродовж восьми годин допитувала колишнього прем'єр-міністра цієї країни Беньяміна Нетаньягу та його дружину Сару. Правоохоронці підозрюють Нетаньягу в хабарництві й зловживанні службовим становищем. У вівторок поліція заарештувала якогось «підрядника» Аміді, який робив ремонт будинку Бібі, а потім пред'явив ізраїльському урядові рахунок більше ніж на $100 тисяч. Охоронці порядку вважають, що частину робіт було виконано ще до вступу Нетаньягу на посаду прем'єра, а колишній керівник уряду хоче, аби за нього розрахувалася держава. Наразі відомо лише те, що під час допиту виникли розбіжності між показаннями Нетаньягу та його дружини.

За матеріалами агентств АП та Інтерфакс
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати