Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Україна трепетно береже пам’ять жертв Голокосту та Голодомору»

Президент здійснив візит у Ізраїль і закликав країну допомогти звільнити українських моряків
22 січня, 11:52
ФОТО МИКОЛИ ЛАЗАРЕНКА

21 січня 2019 року. Єрусалим. Під час переговорів з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним Президент України Петро Порошенко  закликав керівництво країни сприяти звільненню українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон під час акту агресії в Керченській протоці, повідомляє Адміністрація Президента. Лідери також обговорили питання двосторонньої співпраці, врегулювання конфлікту на Близькому Сході та сирійської кризи. Це спілкування відбулося в рамках офіційного візиту Президента до Ізраїлю.

На вечір 21 січня було заплановано підписання угоди про зону вільної торгівлі між нашими державами. Петро Порошенко наголосив, що цієї домовленості довго чекали бізнес і громадяни Ізраїлю та України, і що це важливо для економічної співпраці. В інтерв’ю «Дню» («Вперед, Україно! Вперед, Ізраїль!», від 17 січня 2019 року) напередодні цього візиту Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон заявив, що «ця угода допоможе підвищити рівень життя та поліпшити його якість — для обох країн». За його словами, більша частина угоди стосується споживчих товарів, фруктів та овочів, а також експорту медичного обладнання тощо.

Перебуваючи в Єрусалимі, Президент разом з дружиною Мариною також відвідав Меморіальний комплекс Голокосту «Яд Вашем». «Україна так само трепетно береже пам’ять про жертв Голокосту, як і про мільйони українців, що загинули в роки Голодомору», — написав глава держави в Facebook.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати