Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Загинули від холоду

Погодні перепади нашкодили грецькому рибному промислу
03 лютого, 18:06
ФОТО РЕЙТЕР

Сотні тисяч особин вирощеної риби загинули від холоду в лагуні на північному заході Греції після сильної снігової бурі, яка накрила країну минулого тижня, ідеться в повідомленні Reuters. Мертвий морський лящ і білий морський лящ почали спливати на поверхню лагуни Річо на озері Дрепано після того, як температура води впала до нуля градусів за Цельсієм. «Збитки величезні, за підрахунками там орієнтовно 50 тонн мертвої риби, — сказав Іоаніс Узуноглу, який працює на державному рибному господарстві. — За всі роки, що я фіксував і вимірював температури в районі, я ніколи не очікував, що у нас будуть такі низькі температури».

Агентство цитує ученого Константіноса Пердікаріса з Департаменту рибного господарства, котрий розповів, що цей вид морського ляща, на відміну від інших риб, чутливий до низьких температур і не може вижити за температури нижче 4°C. Риба була на невеликій глибині, де холод швидше проникав у воду. Рибна ферма містила понад 600 тис. риб різних видів. Інші види не постраждали.

Тими днями країни по всьому регіону постраждали від рідкісного похолодання.

На фото: співробітник рибної ферми Іоаніс Узуноглу збирає рибу, яка загинула від низьких температур, на рибній фермі в лагуні Річо, в Ігуменіці, Греція, 26 січня 2022 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати