Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«100 пунктів безпеки»

Навігатори попереджатимуть водіїв про ділянки, де часто трапляються аварії
22 березня, 11:55
ФОТО VESTI-UKR.COM

В Україні щодня в ДТП гине в середньому дев’ять людей, з них троє — це діти. За останні п’ять років так загинуло близько 17 тисяч громадян. Основна причина — перевищення швидкості, незнання правил дорожнього руху та поганий стан доріг. Щоб покращити ситуацію, національна програма Traffic Challenge  розпочала всеукраїнський проект зі збору інформації про найбільш небезпечні ділянки на дорогах «100 пунктів безпеки». Мета — внести цю інформацію в автомобільні навігатори Waze, якими користуються більшість українських автомобілістів. Таким чином навігатор тричі за 200 метрів до небезпечної ділянки попереджатиме водіїв про небезпеку.

«Це буде унікальна річ, такого в Україні не було: у навігатор ми вносимо 100 «чорних точок», де найчастіше трапляються ДТП, у тому числі — за участі дітей. Найчастіше ці пункти знаходяться біля шкіл, садочків — там, де збирається багато дітей. Наше завдання — щоб ці точки стали пунктами безпеки, — пояснює задум Ольга ДРОБИШЕВА, голова громадської організації Traffic Challenge. — На жаль, досі в нас немає інформації з багатьох регіонів — із Донецької, Житомирської, Закарпатської, Луганської, Миколаївської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, хоча ми надіслали запити всім. Інформація збирається дуже важко. У поліції теж немає даних про ці місця».

Ольга Дробишева розповіла, що також на найближчі місяці заплановані тренінги для громадян, зокрема дітей. У межах кампанії 400 шкіл та садочків отримають світловідбиваючі наліпки — манжети, жилети і стікери (понад 60 тисяч) на велосипеди, наплічники тощо. Це стало можливим у співпраці з партнерами. Загалом в Україні існує така проблема, що немає контролю за тим, щоб на велосипедах, самокатах та інших засобах пересування були світловідбиваючі елементи.

«Ми виготовляємо дорожні знаки за новітніми технологіями, за допомогою американських партнерів. Для цієї ініціативи ми передаємо світловідбиваючі наліпки на транспорт, огорожу, велосипеди, одяг, які дадуть можливість просигналізувати учасникам дорожнього руху на відстані 600—800 метрів», — розповідає Олена ТИСЛЕНКО, директорка ТОВ «Дорожні системи».

Фахівці переконані, що запровадження в системі навігації функції попередження про небезпечну ділянку, а також просвітницька кампанія знизять аварійність на дорогах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати