Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

14 тонн допомоги і довгоочікуваний подарунок для бійців

Із Вінниці на передову відправили черговий гуманітарний вантаж
18 травня, 11:42
ФОТО АВТОРА

Дошкільні заклади освіти зібрали продуктові набори, гігієнічні і миючі засоби. Школярі сплели 35 маскувальних сіток. Разом зібрали вантаж у 14 тонн. Він буде доставлений на Авдіївську «промку», шахту «Бутівка», Зеніт, Піски, і під Маріуполь.

«Вінничани продовжують допомагати військовим, які захищають Україну. Сьогодні ми відправляємо черговий вантаж, який збирали працівники міськради, комунальних та приватних підприємств, волонтери і всі небайдужі вінничани, — розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Олег Панфілов. — Також на cхід поїхав оптичний приціл, який придбали вінницькі бізнесмени. На прилад бійці дуже чекають, бо він допоможе їм контролювати ворога і вчасно визначати ціль. Традиційно міськрада забезпечила волонтерів паливом на дорогу».

Принесли свої подарунки для бійців і наймолодші вінничани. Вихованці дошкільних навчальних закладів самі складали у волонтерських автівках свої листівки, а їхні батьки і вихователі — продуктові набори.

«Ми поцікавилися у волонтерів, чого найбільше потребують хлопці з продуктів. Зібрали десять «смачних» наборів. Діти намалювали багато малюнків, листівок, вихователі написали листи-подяки від кожної групи, — розповідає завідувачка вінницького дитсадка № 19 Ванда Харматова. — У нашому закладі вже два роки діє проект «Дитячий оберіг для воїна», тому подібні акції зі збору продуктів харчування ми проводимо не перший раз. Від бійців отримуємо листи подяки з підписами і побажаннями. Діти пишаються тим, що вони допомагають українським захисникам, бо це роблять усі небайдужі українці».

Учасник АТО, а нині волонтер Андрій Гишпаль каже, що хлопцям, які боронять наш мир та спокій, дуже важливо відчувати підтримку і турботу. Каже, що хоча забезпечення з боку держави поліпшилося, але досі є «добробати», які утримують свої позиції тільки завдяки волонтерській допомозі. Для них вінницькі волонтери також планують доставити необхідні речі і продукти харчування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати