Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Акт політичного абсурду

У четвер одні депутати блокували трибуну, щоб її не заблокували інші
07 липня, 19:21
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Ранкове засідання парламенту розпочалося із чергового акту політичного абсурду. Одні народні депутати («БПП» і «Народний фронт») заблокували трибуну парламенту, аби її не заблокували інші народні депутати («Батьківщина» і «Радикальна партія»). Нагадаємо, у середу члени РПЛ та «Батьківщини» блокували трибуну Верховної Ради із вимогою створити ТСК із розслідування офшорних скандалів та зниження ціни на газ. В результаті голова ВРУ Андрій Парубій закрив засідання парламенту, а центр подій перенісся на вулицю, де зібралися кілька тисяч членів профспілок із аналогічними «тарифними» вимогами.

Тож, коли ситуація продовжилася у четвер, після 9 хвилин роботи, Парубій оголосив перерву на півгодини, після якої парламентарі повернулися на робочі місця і продовжили роботу у «штатному режимі». І «радикалам» не лишилося нічого іншого, як оголосити «сидячу забастовку» біля трибуни і президії парламенту. Фракція ж «Батьківщини» в обличчі її лідерки Юлії Тимошенко оголосила, що більше не голосуватиме у ВРУ за жодні законопроекти.

В кулуарах парламенту по-різному оцінили такі дії опозиції. Одні народні депутати зазначили, що РПЛ та «Батьківщина» намагаються заблокувати роботу парламенту, аби добитися перевиборів. Інші ж висловили думку, що «це не про вибори, це спроба хоч якогось позиціонування у політиці». А от народний депутат від «БПП» Борислав Розенблат зазначив, що його хвилюють не високі тарифи, оскільки вони одні з найнижчих в Європі, а збідніння населення, тому треба піклуватися про можливість людей заробляти відповідну зарплатню, аби мати змогу платити. Доречне зауваження, проте й воно звучить як популізм, оскільки це «палка о двох кінцях». В Україні на фоні тотального зубожіння населення абсолютно закритою є політика формування тарифів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати