Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Безбар’єрний простір — у всіх спортивних закладах

Така норма міститься в нових уже затверджених ДБН
06 грудня, 10:14

У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» містяться обов’язкові вимоги щодо облаштування безбар’єрного простору ззовні та всередині громадських спортивних закладів, повідомляє www.kmu.gov.ua.

«Чи часто ви бачите людей з інвалідністю на стадіоні чи у спортзалі? Гадаю, ні. Адже у більшості таких закладів реальне безбар’єрне середовище повністю відсутнє — немає зручних підходів, входів/виходів, спеціально облаштованих місць, туалетних та душових кімнат і так далі. Так не має бути! Тому у нових ДБН ми ввели вимоги щодо облаштування спортивних об’єктів всіма необхідними засобами доступності, щоб кожна людина мала доступ до занять спортом чи комфортного відвідування спортивних подій», — зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Згідно з ДБН, у всіх спортивних закладах обов’язково мають бути облаштовані:

•  безпечні пандуси, спеціальні підйомники та інші засоби доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;

•  тактильна підлогова плитка, інформаційні таблички та позначення шрифтом Брайля, інші візуальні елементи і аудіопокажчики для людей з порушеннями зору;

•  дублювання важливої звукової інформації текстами, організація сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху.

Крім того, у приміщеннях роздягалень для людей з інвалідністю слід передбачати індивідуальні шафи для одягу та індивідуальні кабіни із розрахунку по одній кабіні на трьох осіб, які одночасно користуються візками і займаються.

Нові ДБН уже затверджені, найближчим часом будуть опубліковані та вступлять в дію орієнтовно навесні наступного року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати