Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

15 квітня, 00:00
Short News КОРОТКО / Україна Лінію кордону з Росією Україна визначатиме сама Як стало відомо "Дню" з поінформованих джерел, сьогодні МЗС України має виступити з офіційною заявою про початок самостійної делімітації та демаркації лінії державного кордону з Росією.
Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв'ю газеті "День" уже зазначав, що Україна розпочне цей процес самостійно, якщо Росія не відгукнеться на останні пропозиції Києва щодо спільної роботи над позначенням лінії кордонів на картах і місцевості.
Сьогодні ж у Мінську міністри закордонних справ України й Білорусі парафують міждержавний договір із питань кордонів на знак повного закінчення роботи з їх делімітації та демаркації. До Верховної Ради обрали соціал­демократа Президента Союзу адвокатів України, члена СДПУ (об'єднаної) Віктора Медведчука обрано народним депутатом України в Іршавському виборчому округу № 171 Закарпатської області. Як повідомляє УНІАН, за В. Медведчука проголосувало 94,16% виборців від тих, що взяли участь у голосуванні. За іншого кандидата ­ члена Соціалістичної партії України Михайла Матіку проголосувало 1,63% виборців.
В. Медведчук замінить у парламенті Сергія Устича, голову Закарпатської облдержадміністрації, який склав повноваження народного депутата. Депутати мають намір ухвалити бюджет за два тижні Цілком реально, що наприкінці квітня Верховна Рада зможе ухвалити бюджет-97. Як повідомляє прес-служба парламенту, про це заявив перший заступник Голови ВР Олександр Ткаченко під час наради з головами постійних комісій та керівниками депутатських груп і фракцій, що відбулася вчора. На підтвердження своїх слів О.Ткаченко навів інформацію про те, що в другій половині квітня ВР розгляне 76 питань, причому третина з них - законопроекти в другому та третьому читаннях, що стосуються бюджетної та податкової сфери, а також до сфери державного будівництва та соціального захисту населення. Проект закону про оподаткування прибутку підприємств та проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, як і пропонував раніше прем'єр-міністр Павло Лазаренко, розглянуть найближчим часом, орієнтовно 16 і 17 квітня. Крім того, на цьому тижні депутати планують розглянути в другому читанні проект закону про податки на доходи фізичних осіб.
У нараді взяв участь прем'єр-міністр Павло Лазаренко. Згідно з повідомленням прес-служби парламенту, на наступному тижні депутати передбачають розглянути проект Закону про проведення експерименту з управління акціями АТ "Лисичанськнафтооргсинтез", що належать державі, повідомляє Наталя ІЩЕНКО, "День". "Смертельний номер" на східцях столичної мерії Учора пополудні біля входу до Київської міськради 42-річний мешканець Миколаївської області Василь Трохим встромив собі ножа на глибину 3 см в область серця і, стікаючи кров'ю, висунув вимогу до Президента і депутатів призначити його "послом миру" у всі гарячі точки планети. Згодом виявилося, що претендент на дипломатичну посаду переплутав адреси, вирішивши, що Президент перебуває саме тут, на Хрещатику, 36. За словами "миротворця", який провів акцію в присутності представників мас-медіа, він є батьком семи (за іншим джерелом, восьми) дітей. Переконавшись, що журналісти зафіксували його мирні наміри, багатодітний батько здався заступникові начальника УВС м. Києва, депутатові Київради Володимирові Будникову, який і відпровадив його до лікарні швидкої допомоги, де з п.Трохима витягли ніж, залишивши живу душу. Стан психічного здоров'я потерпілого з'ясовується. Плюс Богдан, Славко і Сашко У 21-річної Тетяни Мишківської пологи були передчасні, але лікарям вдалося врятувати і матір, і трьох новонароджених синів. Заступник головного лікаря Кам'янець-Подільського пологового будинку Василь Завалецький, який працював у закладі з 1985 року, вперше за цей час прийняв трійню.
У Хмельницькій області за останні п'ять років такий випадок - другий. Тетяна і Валерій вже не тільки встигли стати багатодітною родиною, але й схопитися за голову: де взяти гроші, щоб прогодувати нащадків? Вже не кажучи про гостру житлову проблему, повідомляє кореспондент "Дня" Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати