Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Герої, зв’язки, мости і Ада...

4 вересня свій 30 сезон відкриє Київський академічний театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра
01 вересня, 00:00
СЦЕНА З ВИСТАВИ «ОСТАННІЙ ГЕРОЙ»: ВІКТОР (ОЛЕКСАНДР КОБЗАР) І ЛЮДМИЛА (ЛЕСЯ САМАЄВА) / ФОТО ЄВГЕНА ЧЕКАЛІНА

Колектив покаже свої останні прем’єри — вистави Дмитра Богомазова за п’єсою Олександра Марданя «Останній герой», а 6 вересня «Небезпечні зв’язки» за романом Ш. де Лакло в режисурі Андрія Білоуса. Любителям прем’єрних новинок потрібно поквапитися, оскільки наступний показ «Останнього героя» буде лише наприкінці місяця. А тим часом вистава «поїде» в нашу Південну Пальміру (на батьківщину драматурга Марданя), щоб закрити II Міжнародний театральний фестиваль «Зустрічі в Одесі».

У репертуарній афіші театру незабаром з’явиться «Рожевий міст» за романом американського письменника Роберта Джеймса Воллера «Мости округи Медісон». Ця робота стане режисерським дебютом для акторки Катерини Степанкової — дипломантки Вищих режисерських курсів у Москві (майстерня Петра Тодоровського). Можна сміливо сказати, що головною подією цього сезону стане повернення на київську сцену акторки- легенди Ади Миколаївни Роговцевої, яка відтепер працює в трупі лівобережців. Майбутню прем’єру приурочено до нещодавнього ювілею примадонни.

Нині повним ходом іде репетиція вистави Олексія Лісовця за п’єсою Олександра Островського «Не все коту масляна». Потрібно зазначити, що Лісовець, з моменту випуску своєї попередньої вистави «Ромео і Джульєтта», яка викликала небувалий інтерес театрального світу і зібрала відразу чотири «Київські пекторалі», даремно час не втрачав. Цей самобутній театральний режисер оволодів суміжною професією — кінорежисурою. Зараз Олексій Іванович закінчує зйомку вже третього телефільму, а нам, глядачам, залишається почекати на його прем’єри на сцені та на екрані.

Інший режисер-лівобережець Андрій Білоус має намір поставити «Лоліту» за романом Володимира Набокова (в театральних колах ходять чутки, що Лоліту зіграє акторка-початківець). До речі, на останньому фестивалі «Мельпомена Таврії» Андрій Білоус поповнив свою колекцію нагород призом — «За кращу режисуру» вистави «Чарівниця» за п’єсою І. Карпенка- Карого, поставленою в Миколаївському обласному музично- драматичному театрі.

У новому сезоні в Київському театрі драми та комедії заплановано дві дебютні вистави початківців-режисерів Ксенії Холоднякової та Тамари Трунової — учениць відомого режисера та художнього керівника лівобережців Едуарда Митницького. Власне, в театральній політиці сприяння молодим режисерам — пункт пріоритетний. За минулі три десятиліття понад 20 постановників здійснили свої перші вистави саме на цій сцені. Сам Митницький зупинив вибір на класиці — п’єсі Антона Чехова «Три сестри». Але на цю прем’єру, мабуть, публіці потрібно чекати не раніше, ніж у фіналі сезону, бо Едуард Маркович не любить поспішної, поверхової роботи, зате в результаті театр отримує в активі успішні вистави та любов глядачів...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати