Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Із Вінниці до Херсона вирушив «теплий» вантаж: з генераторами, портативними плитами, балонами і термосами

21 січня, 10:05

Кілька потужних генераторів, понад 600 портативних газових плит, більше тисячі великих і компактних газових балонів, кілька ящиків термосів – великий «теплий» вантаж відправили сьогодні з Вінниці до Херсона. Сформувати його вдалося у рамках акції, яку ініціювали Віктор Бронюк, Фонд громади «Подільська громада», ГО «New Ukrainian Way» і ГО «ТІК». Вона мала на меті збір коштів для закупівлі портативних газових плит для найбільш незабезпечених жителів деокупованих міст і селищ Херсонщини і Миколаївщини. На підсилення тамтешніх громад до вантажу додали ще 10 потужних зарядних станцій EcoFlow. Їх передало  Посольство України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Фото авторкиФото авторкиФото авторки

«Про старт акції і збір коштів ми оголосили у День святого Миколая. До збору долучились багато небайдужих підприємців та волонтерських організацій. Тому за місяць акції вдалося зібрати чималу суму й зібрати великий вантаж важливих у зимовий час презентів для незламних херсонців та миколаївців, які попри постійні обстріли залишаються у своїх містах, – розповідає лідер гурту «ТІК» та голова представницької ради благодійного фонду «Подільська громада» Віктор Бронюк. –Вдячний за величезну допомогу нашим вірним друзям підприємцям-волонтерам Олегу Головатюку, Олександру Дусанюку, Олександру Літвінчуку, Сергію Мельничуку, профспілці Держпродспоживслужби Вінницької області, Благодійному фонду «Мрія» та всім людям, які долучилися до цієї доброї справи донатами, перераховуючи, хто скільки може, у цей непростий час. Ми вкотре довели, що українці – не москалі! Своїх ми ніколи не кидаємо».

Фото авторкиФото авторкиФото авторки

До акції долучився і Благодійний фонд «Мрія», який заснувала Тайра – відома волонтерка і парамедик Юлія Паєвська. Вони передали 1000 літрів дизеля для роботи генераторів і підсилили талонами на пальне для доставки вантажу. Містить вантаж і унікальні речі: для Чорнобаївської та Білозерської громади із Вінниці повезли хенд-мейд вироби із дерева, які спеціально виготовив на знак підтримки патріотичних херсонців Володимир Лапшов. Окремі оригінальні презенти у вигляді американського, британського та українського прапорів будуть передані дипломатичним місіям, які продовжують підтримувати Україну у її боротьбі за Перемогу.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати