Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Куди ведуть добрі наміри?

11 липня, 00:00

Уже на другий день після публічної презентації нової партії "Реформи та порядок" (про що вже згадувалось у "Дні"), у Західній Україні - батьківщині "ідейного стовпа" ПРП Віктора Пинзеника - розпочав активну діяльність ініціативний комітет по створенню Львівського обласного партійного осередку.

Учора серед представників західноукраїнських мас-медіа розповсюджувався текст звернення-програми нового партутворення. Починається звернення досить патетично: "Україні випали важкі випробування". Далі констатується, що "чиновничий апарат все більше зрощується з тіньовою економікою", а ключові посади в державі нині займають люди, у яких відсутня політична воля, мораль та честь". За таких умов реальною альтернативою є тільки реформи.

В економічному контексті "пинзенківці" пропонують: ввести приватну власність на землю, знизити загальний податковий тиск, відділити державу від прямого втручання в економіку. У соціальній сфері декларується необхідність усунення невиправданого розшарування громадян за рівнем доходів. Звичайно ж, декларується пріоритетність спрямування бюджетних коштів на потреби освіти, науки та культури та державна підтримка видавничої діяльності. Пропонується створення рівних умов для засобів масової інформації та декларується необхідність відмови від примусового накидання псевдодержавної ідеології (на жаль, детальніше цей пункт програми не розшифровано...). У регіональній політиці пропонується сконцентрувати дві третини коштів зведеного бюджету на місцевому рівні. у зовнішньоекономічній сфері на першому місці стоїть "інтеграція України в Європейське Співтовариство", а другим - тісне співробітництво з сусідніми державами.

Зовні програма виглядає досить симпатично й привабливо. Проте тепер ще цікаво було б ознайомитися з механізмами її здійснення.

Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати