Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Київський діалог» – тепер і в Дніпропетровську

Перше рішення ініціативи під егідою ОБСЄ — сформувати фокус-групи з основних проблем регіону
24 грудня, 13:07

У Дніпропетровську відбулася презентація «Київського діалогу» — ініціативи під егідою ОБСЄ, спрямованої на розвиток громадянського суспільства в Україні. На зустріч, яка відбувалася в галереї «Арт-Світ», прийшло кілька десятків громадських активістів, які відгукнулися на запрошення до діалогу, розміщене в соціальних мережах. «Після того, як змінилася влада, відносини з Європою стали тіснішими», — констатувала координатор проекту Зоя Красовська. Ще навесні цього року проект «Київський діалог» з’явився в столиці, а потім він «пішов» у регіони — Івано-Франківську, Черкаську, Херсонську, Одеську, а тепер і Дніпропетровську область.

Як повідомив спостерігач ОБСЄ в Дніпропетровську Сокол Бега, на даному етапі організація приділяє особливу увагу розвитку в Україні ЗМІ, захисту національних меншин, а також місії військових спостерігачів з огляду на збройний конфлікт на Донбасі. З цією метою налагоджуються контакти із силовими структурами, органами місцевого самоврядування і неурядовими організаціями. Важливе місце серед пріоритетів ОБСЄ відводиться розвитку громадянського суспільства.

На зустрічі із громадськими активістами постав увесь спектр проблем, які непокоять мешканців Дніпропетровщини, — занедбаний стан сфери ЖКГ, створення ОСББ, хаотична забудова міст, неефективне використання місцевих бюджетів, корупція чиновників і депутатів, занепадницький стан медицини, освіти і культури. Як зазначали на зустрічі промовці, досі всі спроби долучити до розв’язання згаданих проблем місцевих мешканців особливого успіху не мали. Тому учасники «Київського діалогу» вирішили сформувати з основних проблем фокус-групи, які можуть сформулювати проблемні питання і визначити шляхи та засоби їх вирішення. Організатори проекту сподіваються, що зустрічі в рамках «Київського діалогу» для громадських активістів Дніпропетровщини стануть регулярними.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати