Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майже 100 об’єктів у сфері медицини і соцзахисту

профінансується із субвенції на розвиток громад 2019 року
04 вересня, 09:58

Майже 100 проєктів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту у сфері охорони здоров’я та соціального захисту в громадах на понад 65 млн грн буде профінансовано із субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад 2019 року, передає www.kmu.gov.ua. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України є головним розпорядником цих коштів. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Всього у державному бюджеті на цей рік передбачено 2,1 млрд грн субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яка розподілена на фінансування понад 2700 проектів у різних областях України в поточному році.

Крім цього, за рахунок іншої субвенції з державного бюджету — на сільську медицину у регіонах України триває активне будівництво сучасних сільських медичних амбулаторій для підвищення якості й доступності медпослуг у сільській місцевості. Відтак уже побудовано понад 100 об’єктів у селах і селищах по всій Україні. Всього затверджено фінансування будівництва 582 сучасних сільських медамбулаторій.

Нагадаємо, що реалізація цього проєкту передбачає будівництво сучасних будівель нових медамбулаторій, закупівлю необхідного обладнання для лікарів, а також створення умов для проведення телемедицини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати